sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pukuratsastuskilpailut 8.9. Miukun tallilla alkaen klo 11.00 !


  • Leikkimielinen pukuratsastuskilpailu
  • Kolme tuomaria arvostelee ratsukon numeroin 1-5. Kaikki osallistujat palkitaan, lisäksi tuomaristo päättää kolme parasta ja yleisö äänestää oman suosikkinsa.
  • Osallistumismaksu on 5 euroa ja Miukun hevosvuokra 5 euroa(muistathan kysyä Miukulta ennen varaamista onko kyseinen hevonen/poni käytettävissä)
  • Esitysjärjestys päätetään ennen kilpailun alkua
  • Osallistujien on oltava paikalla viimeistään klo 10.30. Hevoset laitetaan valmiiksi ja lämmitellään ennen esityksiä.
  • Muista tuoda oma musiikki(CD)
  • Ilmoittautumiset Miukun tallin seinällä olevaan listaan tai sähköpostiosoitteeseen       saviseudunhevosteam@hotmail.com (ilmoita viestiin nimesi ja hevosen nimi)

Mitä on pukuratsastus?

Pukuratsastuksessa on ideana pukeutua joksikin hahmoksi ja esittää sitä hevosen kanssa musiikin tahtiin. Asu on vapaavalintainen ja hevosta saa somistaa hahmoon sopivaksi. Esim. Peppi Pitkätossu, Peikko, Noita, Prinsessa. Asusteet täytyy olla sellaisia, että pystyy nousemaan hevosen selkään ja ratsastamaan, eivätkä ne saa häiritä hevosta. Rusetit, nauhat, letit, muut koristeet ovat sallittuja, mutta hevosen harjaa tai karvoja ei saa värjätä. Tällaiset somistukset ovat hevosille vähän vieraita, joten varaudu siihen että hevoset voivat vähän ihmetellä ja olla hermostuneita.

Esitys tehdään 3-5 minuutin mittaiseksi ja esitetään kentällä. Se saa sisältää käyntiä, ravia, laukkaa, pysähdyksiä, peruutuksia, väistöjä, yms. mitä vaan keksii hevosen kanssa tehdä. Esityksen saa tehdä yksin, pareittain, ryhmässä, taluttajan tai avustajan kanssa. Siihen voi ottaa max. 2 estettä, pujottelua tai puomeja. Niistä täytyy ilmoittaa erikseen. Esitys voi olla suunniteltu tai sen voi keksiä vasta esityksen aikana. Eli ei mitään ”ressiä”, ei tarvitse opetella mitään ohjelmaa. Jokainen tuo mukanaan esitykseen sopivan musiikin. Saa olla ”poltettu” cd.
  
Tarkoituksena on pitää hauskaa ja saada vaihtelua tavallisen ratsastusarjen keskelle. Tapahtuma on kaikille avoin. Toivomme mukaan koko perheen. Paikalla myös buffetti!

Viime vuodelta yksi hauska parivaljakko "Muumipappa ja Pikku Myy"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti