sunnuntai 31. elokuuta 2014

PUKURATSASTUSKILPAILUT 13.9.2014


Miukun tallilla alkaen klo 14.00

·                     Leikkimielinen pukuratsastuskilpailu
·                     Kategoriat ovat yksilöt & ryhmät. Yksilöissä on vain yksi ratsukko, kun taas ryhmässä kaksi tai useampi. Molemmista kategoriasta palkitaan tuomareiden mielestä paras, lisäksi yleisön suosikki palkitaan.
·                     Osallistumismaksu on 5 euroa per henkilö/esitys ja Miukun hevosvuokra 7 euroa(muistathan kysyä Miukulta ennen varaamista onko kyseinen hevonen/poni käytettävissä). Osallistujien on oltava jonkun seuran jäsen. Jäsenkortti saatetaan tarkistaa kansliassa. Esitysjärjestys päätetään ennen kilpailun alkua.
·                     Osallistujien on oltava paikalla viimeistään klo 13.30. Hevoset laitetaan valmiiksi ja lämmitellään ennen esityksiä.
·                     Ilmoittautumiset Miukun tallin seinällä olevaan listaan tai sähköpostiosoitteeseen saviseudunhevosteam@hotmail.com (ilmoita viestiin nimesi/nimenne ja hevosen/hevosten nimi).
·                     Jokainen saa valita oman musiikin esitykseensä. Suotavaa olisi, jos musiikin voisi ilmoittautumisen ohessa mainita. On myös mahdollista tuoda CD ennen kilpailupäivää Miukun tallille, levyyn lappu jossa lukee mikä kappale. Poltetut levyt käy, mutta tallennetut CD:t ei.
·                     Tapahtuma on kaikille avoin.

Mitä on pukuratsastus?

Pukuratsastuksessa on ideana pukeutua joksikin hahmoksi ja esittää sitä hevosen kanssa musiikin tahtiin. Asu on vapaavalintainen ja hevosta saa somistaa hahmoon sopivaksi. Esim. Peppi Pitkätossu, Peikko, Noita, Prinsessa. Asusteet täytyy olla sellaisia, että pystyy nousemaan hevosen selkään ja ratsastamaan, eivätkä ne saa häiritä hevosta. Rusetit, nauhat, letit, muut koristeet ovat sallittuja, mutta hevosen harjaa tai karvoja ei saa värjätä. Tällaiset somistukset ovat hevosille vähän vieraita, joten varaudu siihen että hevoset voivat vähän ihmetellä ja olla hermostuneita.

Esitys tehdään 3-5 minuutin mittaiseksi ja esitetään kentällä. Se saa sisältää käyntiä, ravia, laukkaa, pysähdyksiä, peruutuksia, väistöjä, yms. mitä vaan keksii hevosen kanssa tehdä. Esityksen saa tehdä yksin, pareittain, ryhmässä, taluttajan tai avustajan kanssa. Esitykseen ei voi ottaa esteitä. Esitys voi olla suunniteltu tai sen voi keksiä vasta esityksen aikana. Jokainen tuo mukanaan esitykseen sopivan musiikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti